het eerste ontwerp

Het begint met het schetsen van een idee. Zo bepalen we het model, de materialen en de accenten. Voor ons is het belangrijk dat de jurkjes een perfecte pasvorm hebben en lekker pittig boven de knie vallen. Met behulp van een twintigtal pasmodellen hebben we de ideale vorm bepaald. Op basis van de schetsen en het maatschema hebben we vervolgens de samples laten maken. Dit gebeurt van reststoffen. Dat betekent dat de jurkjes nog niet de juiste kleur hebben.

    

kleur bekennen

Voordat we de definitieve kleur van het jurkje bepalen, laten we eerst 'lapdips' (voorbeelden) van de gewenste kleur maken. In de fabriek is een lamp waarmee we de gekozen kleuren zowel bij daglicht als bij kunstlicht kunnen zien. Van de prints, was- en neklabels laten we ook eerst voorbeelden maken.

           

op naar Portugal

Nu kan het echte werk beginnen: het produceren van de jurkjes. We hebben er heel bewust voor gekozen om dit in Portugal te laten doen. Zo zijn we verzekerd van de beste kwaliteit en afwerking. De fabriek moet zich bovendien aan strenge Europese normen houden. Hierdoor zijn de veiligheid en de goede werkomstandigheden van de werknemers gegarandeerd.

     

het proces

Hieronder zie je afbeeldingen van het productieproces van de jurkjes. De machine tekent de patronen. Nadat de patronen gesneden zijn, worden de jurkjes gecontroleerd op eventuele weeffoutjes, gaatjes of oneffenheden. Het kleinste kleurverschil is genoeg om de stof af te keuren. Hierna worden de jurkjes zorgvuldig in elkaar gezet en gestreken. Na nog een laatste controle door onze agent worden de jurkjes naar Nederland verstuurd.

     

the shoot

Dan komt de grote dag. We gaan de jurkjes fotograferen. Dat doen we met verschillende energieke modelletjes, een topstylist en een professionele fotograaf. Op deze website zie je het resultaat.

           

Love life & enjoy!

 

 

© bobbi ravioli. All Rights Reserved.
Ontwikkeling m&m web-it.