MID SEASON SALE | 30% KORTING 🍁

Schoolfotodag 📸

Mageworx Collaborator

Schoolfotodag 📸

Schoolfotodag

Een nieuw schooljaar betekent natuurlijk ook weer een nieuwe schoolfoto. Ieder jaar na de zomervakantie is het weer zover. 😄   
Dat is toch voor de meeste ouders best een bijzonder moment. De vakanties zijn voorbij, de kinderen zitten in een nieuwe klas met een nieuwe meester of juf en staan weer vol frisse moed aan het begin van een gloednieuw jaar.

De schoolfotodag kan voor jongere kinderen best spannend zijn. De fotoshoot, de camera, de lichten, dit is natuurlijk voor de kleintjes best indrukwekkend. 
Ook voor de meeste moeders is dit vaak een hele happening, jij bent er vaak nog drukker mee dan de kids zelf;-)

Wat zal je ze aantrekken, past dat ene leuke jurkje nog wel, of ga je toch voor iets nieuws? En op de dag zelf wordt er natuurlijk ook extra tijd besteed aan de styling. De haren, wat doen we daarmee? Een mooie vlecht, leuke speldjes of een staart? En natuurlijk worden s’ochtends de schoentjes nog even extra gepoetst. Dan is het alleen nog maar de glimlach van jouw kindje die de foto af maakt.

Hierbij wat tips voor de mooiste schoolfoto:  

Achtergrondkleur:
Belangrijk is dat je even nagaat bij de school wat de achtergrondkleur is waarop de foto’s genomen zullen worden. Op basis hiervan kan je het beste de kleur van de outfit afstemmen.

Is de achtergrond kleur wit dan moet je niet voor een witte outfit gaan, deze valt dan helemaal weg tegen de witte achtergrond. Kies altijd voor een contrasterende kleur, dan spreekt de foto het meest!

Kledingtips:
Vooral kleurrijke, neutrale en effen kleuren doen het erg goed op de foto. Denk aan geel, blauw, navy, rood en roze.
Fluoriserende kleuren, kleine patronen en/of schreeuwerige prints doen het niet goed op een foto en kunnen zorgen voor vreemde effecten en ruis.

Wat vooral belangrijk is dat jouw kindje zich lekker voelt in de kleding, zo zijn ze nog meer zichzelf en dat zie je dan ook zeker terug op de foto.

Hoe bewaar je je schoolfoto's:

Tegenwoordig kan je de schoolfoto’s heel leuk bewaren in een speciaal schoolfotoalbum. Hier heb je bijvoorbeeld ruimte voor de portretfoto en de groepsfoto. Ook is er nog wat extra ruimte om dingen in te vullen, zoals namen van juffen en meesters en klasgenootjes.

Met de kortingscode schoolfoto2020 krijg je nu op de gehele collectie van bobbi ravioli 20% korting. 

* actie loopt tm 20 september 

Heel veel succes en plezier op de schoolfotodag.😄

Meer posts